Ajankohtaista

Jenkkifutiksessa tapahtuu

Chris Mulumba jatkaa CFL:n Hamiltonissa

Vuoden parhaaksi jenkkifutiksen pelaajaksi 2021 valittu Chris Mulumba pelasi ensimmäisenä suomalaisena Kanadan CFL:n loppuottelussa Grey Cupissa.  Talveksi Suomeen palannut Mulumba paljastaa, että hänen sopimuksensa on ollut koko ajan kaksivuotinen, joten pelit Tiger-Catsissa jatkuva myös 2022.

Chris Mulumban alku Hamilton Tiger-Catsissa oli vaikea. Heti ensimmäisissä harjoituksissa linjapuolustaja loukkasi sormensa ja seuraavaksi molemmat nilkat pyörähtivät siten, että harjoittelu oli mahdotonta.  Suomalaisjätti oli ammattilaisuransa kahdeksan ensimmäistä viikkoa loukkaantuneena ja poissa taistelemasta paikastaan pelaavassa kokoonpanossa.  Putoaminen kokonaan pois joukkueesta oli lähellä, mutta lopulta paikat kestivät harjoittelun ja mies pääsi vakiinnuttamaan paikkansa Ticatsin miehistössä.

Joukkueen neljästä Global-kiintiön pelaajasta australialainen potkaisija Joel Hwitford sai peliaikaa kaikissa otteluissa, mutta puolustuksen kansainvälisistä pelaajista ainoastaan Mulumba pääsi pelaamaan enemmän kuin vain erikoisjoukkueissa.  Brittiläisen David Izinyonille (DT) pääsi kentälle yhdessä pelissä ja ranskalainen Valentin Gnahoua (DE) kahdesti.

Chris Mulumba kertoo kokemuksistaan ja ammattilaisen arjesta alla olevalla tallenteella. ”Se oli kovaa duunia joka päivä

 

 

Off-season treenaten ja valmentaen

Chris Mulumba harjoittelee talven Suomessa ja tarjoaa nyt myös osaamistaan muiden urheilijoiden hyödynnettäväksi. Oman toiminimen alla toimiva Coach Mulumba tarjoaa suomalaispelaajille collegeen valmistavaa kokonaisuutta, sekä muita räätälöityjä harjoitusohjelmia. Viime kesänä Chris valmensi mm. Edward Vesteristä, joka onnistui taistelemaan paikan pelaavaan kokoonpanoon West Virginiassa jo freshman-vuotensa peleissä.

CFL Global Combine Suomessa 2022

CFL järjestää tänäkin vuonna Global Combine näyttötilaisuuksia kansainvälisille pelaajille. Viime vuoden tapaan tapahtumat toteutetaan virtuaalisina ilman CFL-henkilöstön läsnäoloa koronapandemian takia.

SAJL järjestää alkuvuoden aikana Suomen Combinen, jonka tulosten perusteella suomalaispelaajille tarjoutuu mahdollisuus osallistua CFL:n Global draft tapahtumaan Torontossa.  Viime vuonna Chris Mulumban ohella Sebastien Sagne eteni draftista aina ammattilaissopimukseen saakka.  Vakava loukkaantuminen keväällä esti Sagnen liittymisen Saskatchewan Roughridersin vahvuuteen.

Lisätietoja Combinesta lähiaikoina.

 

Chris Mulumba toimii myös voimavalmentajana Märskyssä alkuvuoden 2022 aikana

 

Kansikuva: John Sokolowski/Ticats

Lataa PDFTulosta