Ajankohtaista

Kotka Eagles Spagettimaljan voittoon Tampereella

Kotka Eagles on miesten I-divisioonan mestari vuosimallia 2021.  Altavastaajana runkosarjan jyrännyttä Saintsia vastaan lähteneet kotkalaiset pelasivat kauden parhaan pelin ja kirjasivat Pyynikin taululle lukemat 35-20 (14-0).

Kaikkien aikojen 39. Spagettimaljaan oli ennakkoon vain yksi suosikki. Finaalia isännöinyt Tampere Saints oli voittanut runkosarjassa kaikki pelaamansa pelit ja saanut rauhassa valmistautua loppuotteluun kahden viikon ajan. Lisäksi Eagles oli menettänyt kaksi runkosarjassa tulosta tehnyttä pelinrakentajaansa ja joutui peluuttamaan jo välierässä varamiehenä QB:n paikalle asetettua Mikko Lautamattia joukkueen tärkeimmässä roolissa. Palaset oli asetettu kohdalleen Saintsin voittoa enteillen, mutta toisin kävi.

Varamiehenä pelinrakentajan roolissa pelannut Mikko Lautamatti pelasi rauhallisesti upean pelin ja sai palkinnoksi Spagettimaljan ohella ottelun MVP:n palkinnon. Aiemmin kouvolalaisjoukkueiden Indiansin ja Cowboysin paidassa palloa heittänyt Lautamatti laittoi pallon ilmaan 13 kertaa joista 9 päätyi omien laiturien käsiin. Jaardeja heitolle kertyi 176 ja neljä kertaa heittopelin tuloksena oli touchdown. Laitureista Clinton Allen jr onnistui maalin teossa kahdesti ja Sampo Viinamäki ja Iiro-Pekka Paakki molemmat kertaalleen.

Mikko Lautamatin rauhallinen peli palkittiin Spagettimaljan MVP-palkinnolla (Kuva: Mikko Mäkelä)

Saintsin hyökkäys oli kauden aiemmissa peleissä tahkonnut erityisesti juoksujaardeja kuin liukuhihnalta, mutta lauantai-iltana kotkalaiset laittoivat ovet kiinni ja jättivät Saintsin Charles Arnoldin alle sataan.

Eaglesin keskushyökkääjistä Ville Hämäläinen ylitti 100 jaardin merkkipaalun saaden hyvää sivustatukea Yusufa Lehtisen ja Allenin juoksupeleistä. Erityismaininta yhteensä 231 juoksujaardista kuuluu kotkalasten hyökkäyslinjalle, joka puhkoi Saintsin nimekkääseen puolustuslinjaan isoja aukkoja.

Mestarijoukkueen puolustajista eniten taklauksia kertyi Veikko Kalliolle, joka otti pakollisen intterinsä tärkeällä hetkellä joukkueensa siirryttyä pelissä johtoon.

Ottelun jälkeen Eaglesin päävalmentaja Niclas Carpelan vahvisti pelin olleen hänen viimeisensä. Lajia mies ei aio kuitenkaan jättää, vaikka pelaajana parasta ennen päiväys on nyt ratkaisevasti ylitetty.

Tutustu: Ottelun tilastot

Kuvat: Mikko Mäkelä

 

Katso ottelun parhaat palat

Lataa PDFTulosta